Fax
Valtická ul. 337
Lednice na Moravě
Jihomoravský
Zahradnická vysokoškolská výuka v rámci VŠZ od roku 1947, v Lednici od roku 1952. Existence samostatné Zahradnické fakulty v Lednici od roku 1985. Součást Mendelovy univerzity v Brně. Výchova studentů v bakalářských, magisterských i doktorských studijních programech Zahradnické inženýrství a Zahradní a krajinářská architektura v různých oborech studia. Nově se otevírá studijní program Floristická tvorba.
Omezený sortiment (druhově i početně) – výpěstky a přebytky z řešených diplomových a doktorských disertačních prací. Výukové, sortimentální a výzkumné plochy, které jsou součástí ZF MENDELU a slouží k praktické výuce, se rozprostírají na jižním okraji Lednice po obou stranách silnice Lednice-Valtice. Součástí je i výzkumné pracoviště Mendeleum. Areál ZF MENDELU navazuje na rozsáhlý zámecký park.
Doplňující infomace
Pracovištěm zástupce Zahradnické fakulty docenta Petra Salaše je Ústav šlechtění a množení zahradnických rostlin
Fotografie 1
Fotografie 2