0 příspěvků
Okrasná školka Záříčí
Záříčí č.p. 305
Zlínský
Okrasná školka Záříčí s.r.o. vznikla v roce 2019 oddělením od firmy ZAHRADA Olomouc s.r.o., která produkci okrasných dřevin v Záříčí provozovala od svého vzniku v roce 1994. V současné době hospodaříme na 16 hektarech orné půdy a 1,5 ha kontejnerovny. Ve volné půdě se zaměřujeme zejména na pěstování jehličnanů, vybraný sortiment listnatých stromů a solitérních keřů. V kontejnerech pěstujeme dřeviny domácího původu do krajiny a sortiment dřevin vhodných do soukromých zahrad i parků.
Díky spolupráci s renomovanými tuzemskými i zahraničními školkami Vám můžeme zajistit kompletaci rostlin do projektů v celé šíři sortimentu. Samozřejmostí je možnost dopravy rostlin a pomocného materiálu v dohodnutém termínu na Vámi požadované místo.
Doplňující infomace
Při péči o pěstované rostliny minimalizujeme používání chemie. Snažíme se více využívat přírodní postupy, jako je zatravnění meziřadí, mulčování a další technologie. Závlahu postřikem postupně nahrazujeme kapkovou závlahou.Zajímavostí je, že u nás můžete zahlédnout stádo ovcí Suffolk. Využíváme je k čištění některých jehličin v hustším zápoji a mimoprodukčních ploch. Naše ovčí rodina nám nejen skvěle pomáhá, ale současně přináší pozitivní náladu do kolektiv