0 příspěvků
Za drahou 955
Bystřice pod Hostýnem
Zlínský
Horákovy školky - Ing. Dušan Horák navázaly na tradici školek Antonína Horáka – Horákovy školky založené v roce 1926 v blízkosti vlakového nádraží. Dnes působí nejen na původní historické ploše se zahradním prodejním centrem a kontejnerovou ale i v dalších 2 katastrech s volnou půdou, skleníky a matečnicemi.
V našich školkách pěstujeme zejména roubované jehličiny v sortimentu více jak 600 kultivarů (Abies, Chamaecyparis, Ginkgo, Larix, Picea, Pinus, Pseudotsuga, Tsuga), Pseudolarix-semenáče, řízkované jehličiny, vřesovištní rostliny, popínavé rostliny (Actinidia, Akebia, Aristolochia, Clematis v 45kultivarech,Fallopia, Hedera, Hydrangea, Parthenocissus,Wisteria),listnaté dřeviny ve více jak 300 kultivarech (Acer palmatum Atropurpureum, Castanea roubované, Cornus - roubované, Fagus roubovaný v 50 kultivarech, Hibiscus - roubované, Paeonia suffruticosa roubovaná, Quercus –roubovaný a sortiment více jak 50 odrůd Hemerocalis a venkovních kapradin. Rostliny jsou kontejnerované v H9*9*10, Ko 1-25 l a rostliny z volné půdy s balem.