0 příspěvků
0 komentářů
327 399 108
Mobil
Ing. Petr Kostelník, DiS.
Zámecká 154
Žehušice
Středočeský
Koniferové školky Žehušice byly založeny v roce 1924 a staly se tak jedním z prvních škol­kařských podniků v Čechách. Vznikly z malého zahradnictví, jehož úče­lem byla výzdoba panského sídla rodu Thunů na zámku v Žehušicích a doplňování okrasných rostlin do zámeckého parku a obory. V roce 1925 však již před­stavovaly významný školkař­ský podnik, jehož katalogy širokého sortimentu okrasných rostlin v mnohém předčí i dnešní ev­ropské producenty. Velikost školek byla postupně zvětšována až na rozlohu cca 100 ha. Nyní se školky rozkládají na cca 40 ha.
Jehličnaté stromy, keře (Abies, Chamaecyparis, Juniperus, Picea, Pinus, Pseudotsuga, Taxus, Thuja), alejové stromy (Acer, Betula, Fagus, Fraxinus, Prunus, Quercus, Sorbus, Tilia), okrasné keře (Berberis, Buddleja, Buxus, Cotoneaster, Deutzia, Euonymus, Forsythia, Hibiscus, Hydrangea, Ligustrum, Lonicera, Potentilla, Prunus, Pyracantha, Salix, Spiraea, Weigela), dále pěstujeme také ovíjivé a pnoucí rostliny, rododendrony, azalky, vřesovištní rostliny, trvalky a traviny.
Doplňující infomace
Provozujeme zahradní centrum a velkoobchod, kde nabízíme okrasné a ovocné rostliny, listnaté i jehličnaté stromy a keře. Specializujeme se zejména na produkci konifer a kanadských borůvek. Zakládáme zahrady a revitalizujeme krajinu. Poskytujeme projektování ozelení veřejných prostor a údržbu zeleně pro města a obce.
Fotografie 1
Fotografie 2